Wino czerwone

Wino Bene

Wino taniczne, cieliste i dobrze zbalansowane. W nosie kwiatowe z dominującą nutą hibiskusa i dzikiej róży. Pełne soczystych pestkowych owoców: wiśni i czereśni. W ustach pełne suszonych owoców oraz korzennych przypraw, pieprzu, gałki muszkatołowej, z długim finiszem. Wino należy serwować schłodzone do temperatury 17-18°C. Cukier resztkowy 3 g/l, kwasowość ogólna 5,1 g/l.

Wino czerwone

Wino Julia

Wino rześkie i mineralne. W nosie dominują nuty cytrusowe: mandarynka i cytryna oraz aromaty polnych kwiatów. W ustach świeże i owocowe, wyczuwalny melon, jabłko. Doskonałe zarówno do picia solo, jak i do podawania z jedzeniem. Wino należy serwować schłodzone do temperatury 11-12°C. Cukier resztkowy 0,5 g/l, kwasowość ogólna 6,3 g/l.

 

Wino czerwone

Wino Rondino

Wino lekkie i bardzo owocowe. W nosie kwiaty: frezje, fiołki, konwalie, owoce leśne, jeżyny i tarniny oraz wiśnie. W ustach świeże i soczyste maliny, jeżyny oraz wiśnie. Bardzo dobrze zbalansowane, z wyczuwalną nutą przypraw korzennych. Wino należy serwować schłodzone do temperatury 17-18 °C.

Cukier resztkowy 3 g/l, kwasowość ogólna 5,1 g/l

Wino czerwone

Wino Sempre

Wino lekkie w stylu klaretu. W nosie owoce leśne oraz czarna porzeczka, malina z nutą podwędzaną. W ustach aromat owoców leśnych: jagody, borówki oraz maliny z rześkimi taninami oraz tytoniowym posmakiem. Wino należy serwować schłodzone do temperatury 17-18 °C. Cukier resztkowy 3 g/l, kwasowość ogólna 5 g/l.

Wino białe

Wino Solis

Wino białe wytrawne. W nosie cytrusy i owoce tropikalne, dominujący ananas z aromatem miodu kwiatowego. W ustach brzoskwinie, gruszki i jabłka z orzeźwiającym finiszem. Serwować w temp. 11-12°C.

Wino białe

Wino Helix

Wino taniczne, cieliste i dobrze zbalansowane. W nosie kwiatowe z dominującą nutą hibiskusa i dzikiej róży. Pełne soczystych pestkowych owoców: wiśni i czereśni. W ustach pełne suszonych owoców oraz korzennych przypraw, pieprzu, gałki muszkatołowej, z długim finiszem. Wino należy serwować schłodzone do temperatury 17-18°C. Cukier resztkowy 3 g/l, kwasowość ogólna 5,1 g/l.